Vykostěné kuře upravíme na plát a podle potřeby silnější místa naklepeme. Maso osolíme a opepříme. Sýr si nastrouháme a promícháme s máslem - touto směsí potřeme po vnitřní staně maso. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a pokrájíme na dílky a rozložíme na maso. Stočíme vše do rolády, kterou upevníme potravinářským motouzem nebo jehlami. Roládu opečeme po všech stranách na oleji, podlijeme vývarem a dusíme pod poklicí v troubě. Ke konci odkryjeme a dopékáme do červena. Podle potřeby poléváme maso výpekem.
Z hotové rolády odstraníme motouz a krájíme ji na silnější plátky. Podáváme s bramborem, doplníme čerstvou sezónní zeleninou.
Poznámka:
Kuře lze koupit již vykostěné. Pokud to děláte sami, můžete použít skelet na přípravu polévky nebo vývaru, kterým můžete podlít roládu při dušení.