Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Králík na hořčici a houbách
(cas)
recept číslo: 2884
kralhou.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 králík
sůl
mletý pepř
dijonská hořčice
500 g čerstvých (mražených hub)
2 cibule
kmín
4 stroužky česneku
100 g anglické slaniny
máslo
petrželka
 

Postup

Na dno pekáče, ve kterém budeme maso připravovat, rozprostřeme nakrájené houby. Králíka rozdělíme na porce, osolíme a opepříme, potřeme dijonskou hořčicí a položíme na houby. Přidáme hrubě nakrájenou cibuli a česnek, posypeme kmínem a nasekanou zelenou petrželkou. Na králíka položíme plátky slaniny, podlijeme asi 100 ml vody a dusíme v troubě pod pokličkou. Když králík změkne, dáme pryč pokličku. Na maso poklademe několik tenkých plátků másla a necháme v troubě, až maso zčervená.

Podáváme s vařenými bramborami nebo třeba s malými bramboráčky.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".