Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Krůtí plátek s kuskusem
(vde)
recept číslo: 2883
krutkus.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

700 g krůtích prsou
500 ml kefíru
3 lžíce zelené chilli pasty
hrst vyloupaných vlašských ořechů
olej
250 g kuskusu
sůl
1 menší pórek
1 menší cibule
hrst rozinek
 

Postup

Krůtí maso opláchneme, podélně rozkrojíme na 2 až 3 válečky a osušíme. Kefír nalijeme do misky, přidáme zelenou kari pastu a rozšleháme. Do směsi ponoříme válečky krůtího masa, misku překryjeme potravinářskou fólií a necháme alespoň dvě hodiny marinovat v chladnu.
Poté maso vyjmeme a necháme okapat z marinády. Na pánvi si rozpálíme trochu oleje a maso na něm po všech stranách opečeme. Předáme ho do zapékací misky, osolíme, na každý váleček masa nakapeme 2 až 3 lžíce marinády a posypeme nasekanými vlašskými ořechy. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme asi 30 minut. Potom troubu vypneme, ale maso v ní necháme ještě 10 minut dojít. Nepřikrýváme, nepodléváme.
Příprava kuskusu se velmi rychlá, stačí mít připravenou předem jemně nakrájenou cibuli a pórek a propláchnuté rozinky. Kuskus nasypeme do kovové nádoby a zakapeme 2 lžícemi oleje, promícháme vidličkou. Svaříme 250 ml vody se lžičkou soli a touto vodou zalijeme kuskus. Opět promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme odstát asi 5 minut. Všechna voda se za tu dobu vstřebá. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a zesklovatíme pokrájenou cibuli. Přidáme pórek a rozinky - pórek necháme jen zavadnout. K této směsi přimícháme kuskus a společně prohřejeme.
Upečené maso nakrájíme na plátky a podáváme s připravenou přílohou z kuskusu.
Poznámka:
Masa můžete koupit více, co zbyde, dá se podávat na studeno s čerstvou zeleninou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".