Tuk s cukrem třeme do pěny, postupně přidáme všechny žloutky. Poté přidáváme nastrouhanou čokoládu, citrónovou kůru, mleté ořechy a strouhanku, kterou jsme zvlhčili rumeme. Úplně nakonec vmícháme sníh z pěti bílků.
Těsto nalijeme do formy (použila jsem dortovou, ale lze použít třeba i srnčí hřbet) vytřené tukem a vysypané hrubou moukou. Pečeme v mírně vyhřáté troubě. Pozor, těsto je tmavé, hůře se odhaduje, kdy je upečené, tak určitě použijte k ověření špejli.
Po vyjmutí z trouby necháme zchladnout, poté povrch tence potřeme rybízovou zavařeninou (zaplníme póry) a polijeme čokoládovou polevou). Můžeme ozdobit třeba plátky pomeranče.
Poznámka:
Mouka se tam opravdu nedává!