Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Išlské dortíčky
(cas)
recept číslo: 2873
isldor.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

210 g hladké mouky
140 g másla
70 g moučkového cukru
1 vejce
1 žloutek
30 g mletých vlašských ořechů
20 g kakaa
špetka skořice
trochu citrónové kůry

Krém:
250 g másla
250 ml mléka
1 vanilkový pudinkový prášek
trochu moučkového cukru
trochu rumu

Na ozdobení:
čokoládová poleva
kandované ovoce
 

Postup

Všechny suroviny na těsto nasypeme do mísy a rukama zpracujeme tak, aby vzniklo hladké těsto. To zabalíme do potravinářské fólie a necháme asi hodinu odležet v chladnu.
Na lehce pomoučeném vále těsto rozválíme na středně silný plát a tvořítkem z něj vykrajujeme kolečka. Ta klademe na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme v troubě vyhřáté asi na 160 st. C po dobu asi 15 minut.
Na krém si předem připravíme hustý pudink z uvedeného množství mléka a pudinkového prášku. Necháme ho zchladnout za průběžného míchání, aby se na něm nevytvořil škraloup. Potom do pudinku zašleháme máslo, cukr a můžeme přidat i trochu rumu. Zkrátka klasický máslový krém, odlehčený pudinkem a vonící po rumu. Krémem mažeme sušenky a slepujeme dvě a dvě k sobě.
Povrch polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme kandovaným ovocem.
Poznámka: Ty brusinky na fotografii nejsou to pravé na pohled. Chtělo to něco světlejšího, třeba kandovanou pomerančovou kůru.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".