Nejdříve si připravíme všechny suroviny. Kuřecí maso nakrájíme na kostky (můžeme použít i maso z kuřecích stehen, to nakrájíme na menší kousky, déle se připravuje). Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Chilli papričky jemně prokrájíme i se semínky.
Na velké pánvi nebo ve woku rozpálíme dvě lžíce oleje, přidáme na kostičky cibuli, chilli papričky a kari pastu. Asi dvě minuty restujeme, než začne kari pasta výrazně vonět. Přidáme nakrájené maso, promícháme a zalijeme smetanou ke šlehání. Opět promícháme, trochu osolíme, zmírníme příkon tepla a dusíme asi 15 minut. Potom přidáme do omáčky hnědý cukr, citrónovou šťávu a rybí omáčku a ještě asi pět minut dusíme. Odstavíme ze zdroje tepla, přidáme ananas, kešu oříšky a čerstvé lístky bazalky. Promícháme a podáváme s jasmínovou rýží.
Poznámka:
Inspirace thajskou kuchyní, kokosové mléko však bylo nahrazeno tuzemskou smetanou. Bazalka a chilli papričky z truhlíků za okny. Obojí zatím drží, i přes chladná rána.