Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Bramborové krokety s uzeným masem
(vde)
recept číslo: 284
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

600 g brambor
sůl
2 žloutky
100 g uzeného masa
1 vejce
hladká mouka
strouhanka na obalení
olej na smažení
 

Postup

Brambory oloupeme, překrojíme a uvaříme doměkka v osolené vodě. Vodu slijeme, brambory rozprostřeme na pečící plech a necháme v troubě trochu osušit. Potom je protlačíme lisem (jemně nastrouháme na robotu). Přidáme žloutky, na velmi drobné kostičky nakrájené uzené maso (lze nahradit šunkou, šunkovým salámem, uzenkou). Rukama zamícháme a vytvarujeme malé válečky. Ty obalujeme v mouce, v rozšlehaném vejci a ve strouhance. V rozpáleném oleji je hned smažíme dozlatova. Ideální je smažení ve fritovacím hrnci. Předem si těsto na krokety nikdy nepřipravujeme, pokud by se připravené krokety smažily až po delší době, začaly by ztrácet tvar a roztékat se. Bramborové krokety jsou vhodnou přílohou k rozmanitě upraveným masům (nikoliv však smaženým). Výborné jsou také tyto krokety se špenátem.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".