Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Žampionová polévka
(vde)
recept číslo: 2822
zampip.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

6-8 žampionů
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
citrónová šťáva
300 ml mléka
sůl
mletý pepř
2 žloutky
pažitka
 

Postup

Žampiony očistíme (mladší stačí vlkou papírovou utěrkou otřít, starším oloupeme hlavičky) a nakrájíme na plátky. Pokapeme je citrónovou šťávou. Na másle je podusíme a dáme stranou. Z mouky a másla si připravíme světlou jíšku, kterou zavaříme asi do 800 ml osolené vody, rozmícháme a provaříme asi 15 minut. Potom přidáme podušené žampiony a mléko a znovu přivedeme do varu. Opepříme (nejlépe čerstvě mletý pepřem) a podle potřeby dosolíme. Nakonec vmícháme do vařící polévky žloutky a polévku odstavím. Ochutíme citrónovu šťávou (zvláště pokud máme rádi nakyslé houbové polévky) a hustě posypeme nasekanou pažitkou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".