Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Roláda s ovocem za pět
(vde)
recept číslo: 2818
rolazapet.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

5 vajec
5 lžic polohrubé mouky
5 lžic cukru krupice
(strouhaná citrónová kůra)
Náplň:
1 kelímek smetany ke šlehání
1 kelímek hustého bílého jogurtu
1 lžíce moučkového cukru
5 lžic drobného ovoce (rybíz, borůvky, maliny)

Na ozdobení:
50 g čokolády
 

Postup

Je to nejjednodušší a nejrychlejší roláda, kterou znám. Oddělíme zvlášť bílky a žloutky ze všech vajec. Ke žloutkům přidáme cukr a šleháme do husté pěny. Bílky rovněž ušleháme dotuha (až se tvoří špičky). Do žloutkové pěny střídavě po lžicích přidáváme polohrubou mouku a ušlehaný sníh. Lehce a postupně vmícháváme.
Na velký plech rozprostřeme papír na pečení, těsto na něj nalijeme a rovnoměrně rozprostřeme. Je praktické, když je do tvaru obdélníka (podle plechu). Vložíme do trouby vyhřáté asi na 200 st. C a upečeme. Pozor, peče se velmi rychle, takže od počátku hlídáme a od trouby neodcházíme. Jakmile začně těsto na krajích mírně měnit barvu a trochu se odchlipovat, je hotovo. Vyjmeme z trouby, natáhneme chňapky na obě ruce a i s papírem na pečení ještě horkou roládu stočíme a necháme vychladnout.
Ušleháme smetanu a vmícháme do jogurtu. Můžeme přidat i trochu cukru, pokud máme rádi sladké.
Zchladlou, ale dosud nenaplněnou roládu rozbalíme a potřeme rovnoměrně jogurtovou směsí (ne až úplně a okraj). Posypeme drobným ovocem a roládu znovu (teď už bez papíru na pečení) zabalíme co nejpevněji. Vložíme do chladničky a necháme vychladit.
Hotovou roládu můžeme ozdobit na povrchu rozpuštěnou čokoládou nebo čokoládovou polevou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".