Základem slušného guláše je maso, cibule a trpělivost. Samozřejmě že ho lépe vaří muži, ale i já občas musím. Tak jsem jednou udělala téměř klasiku a mým chlapům opravdu chutnala...
Maso nakrájíme na větší kostky. Cibuli oloupeme a také hrubě nakrájíme. Do kastrolu dáme olej (sádlo) a na něm osmažíme cibuli do růžova. Přidáme nakrájené chilli papričky a kostky masa a maso necháme zatáhnout. Osolíme, přidáme všechno koření, prolisovaný česnek a zalijeme teplou vodou, ve které jsme rozpustili gulášovou kostku. Lehce promícháme a pod pokličkou zvolna dusíme, až je maso měkké. Je-li třeba, podlijeme vodou.
Ke konci dušení zahustíme omáčku jemně nastrouhanými vařenými bramborami. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s čerstvým chlebem. Strouhaný křen pikantní chuť chuláše ještě umocní.