Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Guláš basic
(vde)
recept číslo: 2812
guhovb.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kg hovězí kližky
700 g cibule
2 stroužky česneku
2 chilli papričky
1 gulášová kostka
2 lžíce mleté papriky
sůl
majoránka
kmín
mletý pepř
2 uvařené brambory

Strouhaný křen se smetanou
 

Postup

Základem slušného guláše je maso, cibule a trpělivost. Samozřejmě že ho lépe vaří muži, ale i já občas musím. Tak jsem jednou udělala téměř klasiku a mým chlapům opravdu chutnala...
Maso nakrájíme na větší kostky. Cibuli oloupeme a také hrubě nakrájíme. Do kastrolu dáme olej (sádlo) a na něm osmažíme cibuli do růžova. Přidáme nakrájené chilli papričky a kostky masa a maso necháme zatáhnout. Osolíme, přidáme všechno koření, prolisovaný česnek a zalijeme teplou vodou, ve které jsme rozpustili gulášovou kostku. Lehce promícháme a pod pokličkou zvolna dusíme, až je maso měkké. Je-li třeba, podlijeme vodou.
Ke konci dušení zahustíme omáčku jemně nastrouhanými vařenými bramborami. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s čerstvým chlebem. Strouhaný křen pikantní chuť chuláše ještě umocní.

Názory čtenárů

Já do guláše taky pridávám gulašovou kostku a kdyz si koupíte tu pikantní nemá to chybu,cibule se má nechat do hněda máte pravdu kdyz to ale přepísknete guláš bude hořky a co se týká piva to se muže dat já takto vařím krutí pivní guláš.
Lenka dne 13.4.2012 15:55:30
Absolutně nelze souhlasit s tím, že guláš vaří lépe muži. Vždyť na pohlaví nezáleží. Ovšem dávat do guláše umělou příchuť v podobě gulášovo-masoxové kostky je skutečně hřích. Cibule se má smažit nikoli do růžova, ale do tmavě hnědé barvy, dělá základ guláše a není ani na závadu podléva pivem.
jitka dne 10.7.2011 23:41:57
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".