Celá vejce ušleháme s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme kakao, olej a vodu a promícháme. Postupně přimícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na plech vytřený tukem a vysypaný hrubou moukou a upečeme v troubě vyhřáté asi na 180 st. C. Necháme vychladnout.
Zatím si očistíme a opereme jahody. Necháme je řádně okapat a pokrájíme podélně na poloviny.Tvaroh promícháme se zakysanou smetanou a moučkovým cukrem. Kdo má rád silnou vrstvu na povrchu, může použít dva tvarohy se dvěma zakysanými smetanami, také cukru lze dát podle chuti. Tvarohovou směsí potřeme povrch vychladlého moučníku a posázíme půlkami jahod. Zasypeme plátky mandlí a nakonec polijeme cikcak rozpuštěnou čokoládou. Čokoládu rozpustíme v kastrolku nad párou (můžeme přidat lžičku ztuženého tuku) nebo v mikrovlnné troubě. Nebo použijeme čokoládovou polevu v sáčku, která se dá rozehřát vložením sáčku do teplé vody a po odstrižení rohu se s ní krásně zdobí moučníky.