Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuře po provensálsku
(vde)
recept číslo: 2809
kureprov.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 kuře
2 lžíce oleje
150 ml bílého vína
4 rajčata
3 stroužky česneku
mletý pepř
1 vrchovatá lžička provensálského koření
sůl
 

Postup

Kuře naporcujeme, opláchneme, osušíme a jednotlivé porce osolíme. V kastrolu si rozpálíme trochu oleje a kuřecí porce na něm prudce opečeme. Posypeme je mletým pepřem a provensálským kořením, podlijeme vínem a přidáme pokrájený česnek a pokrájená rajčata. Přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme do měkka.
Podáváme s bílým chlebem nebo třeba s dušenou rýží, kterou jsme na závěr lehce promíchali s malou konzervou sterilované kukuřice.
Poznámky:
Místo celého kuřete můžeme použít i kuřecí stehna nebo kuřecí čtvrtky. Místo čerstvých rajčat můžeme použít i rajčata z konzervy (zejména v zimním období, kdy se na trhu nabízejí rajčata málo vyzrálá).

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".