Lehce naklepané plátky vepřových řízků je nutné vložit nejméně 24 hodin předem do marinády! Tu si připravíme smícháním (rozšleháním) všech výše uvedených surovin kromě masa. Při vkládání plátků masa do marinády je propichujeme vidličkou, aby marinádu dobře natáhly. Marináda by měla maso zakrývat. Naložené maso uložíme na den do chladna a pokud si večer vzpomeneme, není od věci maso v marinádě obrátit, opět trochu vidličkou propíchat a znovu urovnat.. Druhý den pak plátky zprudka smažíme na pánvi v rozpáleném oleji. Vhodnou přílohou je rozhodně velké množství zeleninového salátu, a pokud vyžadujete klasickou přílohu, tak jednoznačně brambory.
Obměna: místo vepřových plátků lze použít i kuřecí řízky.
Upozornění: je to moc dobré, s bramborami docela vydatné jídlo, ale pozor na cholesterol!