Maso opereme, osušíme a dobře osolíme. V pekáči rozpálíme olej (sádlo) a jehněčí hřbet v celku na něm po všech stranách opečeme. Opečené maso obrátíme hřbetem dolů a zvolna pečeme v troubě asi půl hodiny. Při pečení občas poléváme i podléváme vlastní šťávou nebo vývarem. Po půl hodině maso obrátíme a pečeme další půl hodiny. Když se maso dopéká, potřeme povrch rozpuštěným máslem, aby dostal pěknou barvu.
Když se maso upeče, vyjmeme ho z pekáče, ze šťávy sebereme tuk, přilijeme k ní trochu vývaru, přidáme zbylé máslo, osolíme a krátce povaříme.
Při porcování upečeného masa najdříve odřízneme z každé strany hřbetu jeden váleček a potom rozdělíme na porce. Šťávou polijeme maso na talíři. Dbáme na to, aby jsme podávali maso teplé (případně na nahřátém talíři). Vhodnou přílohou jsou například vařené brambory, opečené brambory či bramborová kaše.