Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Dušené telecí v zelenině
(vde)
recept číslo: 2792
teledu.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g telecího plecka
500 g drobně nakrájené zeleniny
2 šalotky
olej
250 ml bílého vína
sůl
mletý pepř
máslo
 

Postup

V kastrolu rozpálíme trochu oleje a asi 2 lžíce másla, na tom orestujeme na menší kousky (spíše nudličky nebo lístky) nakrájené telecí maso. Přidáme na kolečka nakrájenou šalotku, osolíme a opepříme. K orestovanému masu přilijeme bílé víno, zmírníme příkon tepla a dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Víno se téměř vydusí, zůstane jen trochu šťávy.
Zeleninu orestujeme zvlášť na pánvi na dvou lžících oleje. Jakmile je zelenina trochu měkká, osolíme ji, přidáme lžíci másla, promícháme a odstavíme. Zelenina by neměla být úplně měkká, ale tzv. na skus.
Jako přílohu podáváme třeba vařené nové brambory (viz foto).
Poznámka:
Toto jídlo není příliš pracné, zvláště když použijeme kvalitní zmraženou zeleninovou směs (před přípravou nerozmrazujeme). Vzhledem k použitým surovinám i způsobu přípravy je vhodné i pro některé diety.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".