Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Mandlový věnec
(vde)
recept číslo: 2786
mandve.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 vejce
200 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
130 g tuku (Hera)
150 g hladké mouky
150 g hrubé mouky
1 prášek do pečiva
150 ml vlažného mléka
4 lžíce likéru Amaretto
citrónová kůra
1 lžíce kakaa
Na polevu:
100 g čokolády na vaření
50 g ztuženého tuku
mandlové lupínky na posypání
 

Postup

Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr utřeme do pěny. Postupně přimícháme žloutky. Potom přidáme vlahé mléko, likér, lžičku nastrouhané citrónové kůry a obojí mouku smíchanou s práškem do pečiva. Promícháme. Nakonec lehce zamícháme tuhý sníh z bílků. Část těsta oddělíme a promícháme s kakaem.
Formu na věnec vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Střídavě do ní vkládáme světlé a kakaové těsto. Lžící těsto ve formě urovnáme. Vložíme do trouby vyhřáté na 160 st. C a pomalu pečeme.
Upečený věnec vyklopíme na mřížku a necháme zchladnout.
V mikrovlnce (nebo nad horkou párou) necháme rozpustit tuk a čokoládu, promícháme. Čokoládovou polevu natřeme štětcem na povrch věnce a hned posypeme hustě mandlovými lupínky.
Praktické poznámky:
Místo věnce můžete použít větší formu na bábovku.
Místo likéru Amaretto lze použít i náš tuzemák.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".