Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Krůtí roláda (kapsa)
(vde)
recept číslo: 2768
rolvej.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kg krůtích prsou
3 vejce
3-4 žampiony
1 kostka zmraženého listového špenátu
100 g anglické slaniny
kousek másla
sůl
mletý pepř
 

Postup

Můžeme použít buď čerstvý listový špenát, nebo zmražený. Používám kostky listového zmraženého špenátu (Bonduel), stačí dát si trochu třeba do mikrovlny rozmrazit jednu kostku a rozdrobit ji na kousky. Žampiony omyjeme, osušíme a nakrájíme na hranolky. Slaninu nakrájíme a rozpustíme na pánvi. Na rozpuštěné škvařící se slanice orestujeme i žampiony. Směs žampionů a slaniny vyjmeme z pánve, přidáme kousek másla a na stejné pánvi uděláme míchaná vajíčka (osolíme je). Tím máme připravenou náplň do rolády. Vše necháme vychladnout.
Z krůtího prsa si buď uděláme plát, nebo v něm můžeme vykrojit kapsu - záleží, jak velké krůtí prso máme k dispozici a jak je členité. Pokud máme plát, tak ho opatrně přes fólii rozklepeme paličkou. Opravdu opatrně, krůtí maso je křehké. Po obou stranách osolíme a opepříme (dost). Poklademe připravenou směsí a za pomoci potravinářské fólie zarolujeme. Roládu ovážeme potravinářskou nití a vložíme do pekáče nebo na hlubší plech. Upečeme v troubě do zlatova.
Podáváme s bramborem a čerstvou zeleninou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".