Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Rolky z pangase II
(vde)
recept číslo: 2765
pangap.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g filetů z pangasia
100 g anglické slaniny
hrst listového špenátu (i mraženého)
sůl
mletý pepř
2 lžíce másla
(pórek)
 

Postup

Používáme-li mražené filety z pangasia, rozmrazíme je, opláchneme a dobře osušíme papírovou utěrkou. Větší filety rozřízneme podélně na polovinu, aby nebyly rolky příliš vysoké, budeme je zapékat "nastojato".
Filety po obou stranách osolíme a opepříme. Na každý položíme plátek slaniny a na slaninu poklademe trochu spařeného čerstvého (nebo rozmraženého) listového špenátu (ne protlaku). Pevně zabalíme do rolky a tu zavážeme proužkem natě z pórku. Stejně připravíme i ostatní rolky a vložíme je do zapékací misky, na jejíž dnou jsme dali dva tenké plátky másla. Na povrchu můžeme také posypat čerstvě mletým pepřem.
Vložíme do rozpálené trouby a pečeme 10 až 15 minut. Podáváme s bramborovou kaší a přílohou z čerstvé zeleniny.
Poznámka: Na trhu se prodávají filety ze sumečka pangasia velmi rozdílné kvality, dejte si pozor na velmi levné zboží. V nekvalitním mase bývá velké množství vody, rybí maso je blátivé a bez chuti.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".