Z kapustiček odstraníme vnější ovadlé lístky a opereme je ve studené vodě. Do většího hrnce dáme vařit větší množství vody. Jakmile se vaří, přidáme lžíci soli a vložíme připravené kapustičky. Vaříme je asi 5 až 8 minut (záleží na velikosti). Nejlepší je jednu ozkoušet, zda je dost měkká. Neměla by být rozvařená, pouze na skus.
Uvařené kapustičky slijeme a ihned propláchneme studenou vodou, zachovají si tak svěží barvu.
V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, jakmile se rozpustí, přidáme strouhanku a opečeme ji na mírném příkonu tepla. Stále mícháme, až dostane zlatou barvu. Takto osmaženou strouhankou posypeme kapustičky až na talíři.
Poznámka: Růžičková kapusta je zdrojem důležitých látek (mimochodem i vápníku), je to tuzemská zelenina, běžně dostupná i v zimě.