Plátky hovězího masa opláchneme, osušíme, lehce naklepeme paličkou na maso a po obou stranách osolíme, opepříme a poprášíme sladkou mletou paprikou. Slaninu nakrájíme na kostičky a v kastrolu necháme rozškvařit. Přidáme sádlo, cibuli, osmažíme a na tomto základu rychle po obou stranách opečeme plátky masa. Potom je zalijeme vývarem (nebo horkou vodou), přilijime bílé víno a nasypeme nastrouhaný čerstvý zázvor. Maso by mělo být šťávou zakryté. Pod pokličkou zvolna dusíme asi hodinu a půl. Kontrolujeme, aby maso nevykukovalo ze šťávy, ve které se dusí, podle potřeby přilijeme trochu vody.
Když je maso měkké, vyjmeme ho z kastrolu a udržujeme v teple. Asi polovinu šťávy necháme vydusit, potom přidáme lžičku škrobové moučky rozmíchanou v troše vody (šťáva se tím zahustí). Kastrol odstavíme ze zdroje tepla, maso vrátíme do šťávy a necháme prohřát.
Podáváme s dušenou rýží nebo s těstovinami.