Vepřové kotlety lehce naklepeme, osolíme a poprášíme zázvorem. Poskládáme je do pekáčku, který jsem lehce vytřeli lžičkou oleje (máme-li teflonový,lze olejúplně vynechat). Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme (používáme radši český aromatický česnek místo čínského). Smícháme med, sojovou omáčku a prolisovaný česnek a tuto směs nalijeme na kotlety rozložené v pekáčku. Vložíme do trouby zahřáté asi na 200 st. C a zhruba půl hodiny pečeme. Kotlety nají na povrchu krásně červenou barvu.
Zatím si připravíme přílohu k masu - cuketové hranolky. Cuketu omyjeme, ale neloupeme, jen odstraníme stopku a bubák. Poté ji nakrájíme podélně na hranolky a ty orestujeme na rozpáleném olivovém oleji. Restujeme velmi krátce, jen do té chvíle, než cuketa začne zlátnout. Cuketové hranolky rozložíme na talíř a na ně položíme kotletu. Jako přílohu můžeme použít nejen rýži, ale prakticky cokoliv.