Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pangas na mandlích
(vde)
recept číslo: 2737
pangman.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

750 g pangase
2 větší cibule
6 stroužků česneku
šťáva z půlky citrónu
máslo
sůl
mletý pepř
100 g oloupaných mandlí
200 ml vývaru z kostky
 

Postup

Filety z pangase většinou kupujeme mražené, tak nezapomeneme je dát včas rozmrazit. Po rozmražení je velmi dobře vysušíme (papírovou utěrkou, ubrouskem), pokapeme citrónovou šťávou a necháme asi hodinu odležet.
Mezitím si oloupeme obě cibule, jednu nakrájíme na jemné kostičky, druhou na kolečka. Také si oloupeme česnek a rozetřeme nebo prolisujeme. Připravíme si vývar z kostky masoxu. Mandle spaříme, oloupeme a hrubě nasekáme. Na hlubší pánvi nebo kastrolu rozpustíme kousek másla a zpěníme na něm cibuli nakrájenou na kostičky plus česnek. Přidáme mandle, přilijeme vývar a asi 10 minut povaříme.
Zapékací misku vytřeme máslem a na dno poklademe cibuli nakrájenou na kolečka. Na to položíme filety pangasia, které jsme předtím po obou stranách osolili a opepřili. Zalijeme připravenou cibulovou zálivkou s mandlemi, vložíme do trouby a asi 15 minut dusíme.
Filet pangasia podáváme na čerstvé zelenině (směs listových salátů) a s bramborem. Nebo také s nudlemi, jak je vidět na obrázku.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".