Pro přípravu tohoto guláše jsou důležité nejen suroviny, ale také dostatek času. S přípravou začněte alespoň 3 hodiny předem, maso se musí dusit pomalu, aby bylo měkké a chutné.
Začínáme loupáním cibule a česneku. Cibuli nakrájíme na kostičky, stroužky česneku rozmáčkneme nožem na plocho a potom několikrát překrojíme. V kastrolu rozpálíme sádlo a osmažíme na něm cibuli s česnekem do zlatova. Přidáme na větší kostky nakrájené maso a společně restujeme, až maso změní barvu. Osolíme, přidáme obojí papriku, majoránku, celou chilli papričku, drcený kmín a rajčatový protlak. Promícháme a zalijeme asi polovinou připraveného piva.
Dusíme zvolna pod pokličkou, podle potřeby přiléváme pivo. Když je maso měkké, přidáme do omáčky škrobovou moučku (Solamyl) rozmíchanou v troše vody, promícháme a necháme ještě pár minut provařit - omáčka zhoustne.
Vhodnou přílohou je houskový knedlík nebo chléb.