Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Guláš z kližky na pivu
(vde)
recept číslo: 2731
gulaskli.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kg hovězí kližky
400 g cibule
500 ml světlého piva
3 lžíce sádla
1 palička česneku
1 lžíce sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
1 chilli paprička
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžička majoránky
1/2 lžičky mletého kmínu
1 lžíce Solamylu
sůl
 

Postup

Pro přípravu tohoto guláše jsou důležité nejen suroviny, ale také dostatek času. S přípravou začněte alespoň 3 hodiny předem, maso se musí dusit pomalu, aby bylo měkké a chutné.
Začínáme loupáním cibule a česneku. Cibuli nakrájíme na kostičky, stroužky česneku rozmáčkneme nožem na plocho a potom několikrát překrojíme. V kastrolu rozpálíme sádlo a osmažíme na něm cibuli s česnekem do zlatova. Přidáme na větší kostky nakrájené maso a společně restujeme, až maso změní barvu. Osolíme, přidáme obojí papriku, majoránku, celou chilli papričku, drcený kmín a rajčatový protlak. Promícháme a zalijeme asi polovinou připraveného piva.
Dusíme zvolna pod pokličkou, podle potřeby přiléváme pivo. Když je maso měkké, přidáme do omáčky škrobovou moučku (Solamyl) rozmíchanou v troše vody, promícháme a necháme ještě pár minut provařit - omáčka zhoustne.
Vhodnou přílohou je houskový knedlík nebo chléb.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".