Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Jedlové šišky
(cas)
recept číslo: 272
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

150 g másla
250 g polohrubé mouky
125 g cukru
1 vanilkový cukr
špetka soli
1 žloutek
1 lžička kakaa
1 lžička instantní kávy
1 lžíce rumu
1 lžička kypřicího prášku
 

Postup


Máslo, cukr, vanilkový cukr a špetku soli ušleháme do pěny. Žloutek utřeme s kávou, kakaem a rumem a také zamícháme až do pěny. Kypřící prášek smísíme s moukou. Potom spojíme všechny polotovary dohromady a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme ho zhruba hodinu v chladu odpočinout. Z těsta vyválíme plát silný asi 5 mm. Oválnou formičkou s vlnitým okrajem vypichujeme tvar šišky. Klademe je na plech pokrytý pečícím papírem a špičkou nože vytvoříme na každé kousku vykrojeného těsta několik šupin jako na šišce. Pečeme asi 18 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů. Hotové dáme vychladnout a potom lehce pocukrujeme.
?

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".