Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Čokoládové věnečky ze špaldové mouky
(cas)
recept číslo: 2717
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Na těsto:
170 g špaldové mouky
75 g umletých ovesných vloček
75 g moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru
špetka soli
nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče
75 g nastrouhané čokolády
110 g másla
1 vejce
4 lžíce pomerančové šťávy
Na ozdobení:
150 g tmavé čokoládové polevy
45 g oranžátu
 

Postup

Všechny suroviny na těsto uhněteme do hladka, těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladnu asi hodinu odpočinout. Zatím si můžeme jemně nasekat oranžát a případně připravit suroviny na polevu, pokud si ji budeme vyrábět sami.
Těsto vyválíme na pomoučené pracovní ploše na plát o síle asi 4 mm. Použijeme vykrajovací formičku kytičku o průměru asi 6 cm, kterou postupně vykrajujeme z těsta věnečky a přenášíme na plech vyložený papírem na pečení.
Pečeme v troubě zahřáté asi na 190 st. C, po vyjmutí z trouby necháme vychladnout. Rozpustíme si čokoládovou polevu podle návodu, jednu půlku věnečku do čokoládové polevy namočíme, necháme okapat, položíme na mřížku a čokoládovou část hned posypeme oranžátem. Polevu necháme ztuhnout.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".