Masitá a dobře vyzrálá rajčata nakrájíme na silnější plátky a lehce osušíme papírovou utěrkou. Česnek oloupeme, nadrobno nasekáme a osmahneme na dvou lžících oleje. Na to vložíme rajčata a z obou stran opečeme. Opečená rajčata rozložíme na větší misku, posypeme kapary a nahrubo nastrouhanou mozzarelou.
Zbylé dvě lžíce oleje rozmícháme s octem, solí a mletým pepřem a tím pokapeme rajčata. Posypeme sekanou zelenou petrželkou a podáváme třeba s opečeným toustovým chlebem.
Poznámka: Volně podle knížky s Čirinou na cestách
Poznámka: Jde o recept, který (po úpravě množství surovin) připravíte pohodlně i pro jednu osobu. Zde neplatí výmluva, že se pro jednoho nevyplatí vařit. A navíc je to i lehké, méně kalorické jídlo.