Máslo rozpustíme a necháme téměř vychladnout. Žloutky, lžíci horké vody a cukr ušleháme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku smícháme se škrobovou moučkou a s práškem do pečiva. Do žloutkové pěny střídavě vmícháme moučnou směs a vlahý tuk, nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme do dortové formy, kterou jsme vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou. Upečeme v troubě zahřáté asi na 180 st. C a necháme vychladnout.
Vlahý korpus propíchneme na několika místech špejlí a pokapeme dvěma lžícemi mandlového likéru. Povrch potřeme tence meruňkovou zavařeninou a poklademe banány, nakrájenými na kolečka o síle asi 4 mm. Smetanu ušleháme a promícháme se zakysanými smetanami, vanilkovým cukrem a lžící mandlového likrétu. Smetanovou směsí pokryjeme rovnoměrně povrch korpusu a posypeme mandlovými lupínky.
Pokud nesníme ihned, uchováme v chladu.