Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Dalamánky z celozrnné mouky
(vde)
recept číslo: 2668
dalama.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

200 g celozrnné mouky pšeničné
150 g celozrnné žitné mouky
150 g hladké mouky pšeničné
25 g droždí
2 lžičky soli
1 lžička cukru
5 lžic oleje
270 ml mléka
3 lžíce sluečnicových semínek
kmín na posypání
 

Postup

Do poloviny vlahého mléka se lžičkou cukru nadrobíme droždí a necháme v teple vzejít. Zatím si odvážíme mouku, přidáme sůl a olej. Přilijeme i vzešlý kvásek a zbývající mléko a vařečkou (nebo v hnětači) vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme vzkynout v teplé místnosti, až těsto zdvojnásobí svou velikost.
Z těsta nakrájíme stejně velké kousky a vytvarujeme dalamánky (nejdříve silnější váleček, pak slabší konce). Položíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme mlékem a posypeme hustě kmínem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".