Nejdříve si očistíme všechnu zeleninu. Citrón omyjeme, odřízneme špičky a zbytek nakrájíme na silnější plátky. Cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji ji orestujeme. Přidáme na větší kostky nakájené maso (asi jako na guláš) a také orestujeme. Jakmile se maso zatáhne, osolíme, přidáme bobkový list, pepř, hřebíčky a plátky citrónu. Podlijeme bílým vínem a dusíme až je maso poloměkké.
Zatím si nahrubo nakrájíme kořenovou zeleninu a žampiony, které asi v polovině dušení přidáme k masu. Podle potřeby podlijeme. Ke konci vyjmeme koření a citrónové slupky, zahustíme jíškou, necháme provařit a úplně na závěr do omáčky zamícháme povidla. Podle potřeby dochutíme. Přílohou může být prakticky cokoliv - brambory, hranolky, rýže, knedlíky nebo pečivo.
Poznámka:
Omáčka má výraznou chuť po citrónu zjemněnou povidly.