Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Tvarohový řez s jahodami
(vde)
recept číslo: 2663
jahrez.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Těsto:
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 hrnek cukru krupice
1/2 hrnku oleje
1 hrnek mléka
2 vejce
1 1žičku kakaa

Krém:
500 g tvarohu
1 zakysaná smetana
1 smetana ke šlehání
1 želatinový ztužovač Dr.Oetker
80 g moučkového cukru

asi 800 g jahod
50 g čokolády
 

Postup

Mouku, cukr a prášek do pečiva nasucho promícháme. Přidáme olej, mlého (vlahé) a vejce a šlehačem krátce vyšleháme. Polovinu těsta nalijeme na plech o rozměrech asi 30 x 40 cm, který jsme vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou. Do druhé poloviny přidáme lžičku kakaa a promícháme. Nalijeme na světlé těsto. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme 20 až 25 minut.

Zatím si odšťopkujeme a opláchneme jahody. Necháme je okapat a každou rozpůlíme. Můžeme použít i jiné ovoce - meruňky nebo broskve (i kompotované), ananas, maliny či borůvky. Prostě podle toho, co máme k dispozici. Ovoce poklademe na vychladlý korpus (řeznou plochou dolů).

Na krém nejprve ušleháme smetnu ke šlehání, až je tuhá. Tvarohy, zakysanou smetanu, vanilkový i moučkový cukr také vyšleháme. Potom do tvarohové směsi vmícháme šlehačku. Želatinový ztužovač použijeme dle návodu na sáčku. Dáme si ho do větší mísy, přidáme 100 ml vlažné vody a metličkou intenzivně šleháme asi půl minuty. Postupně přidáváme tvarohový krém a promícháváme ho důkladně se ztužovačem. Důležité je, že přidáváme tvarohový krém do ztužovače, nikoliv na opak a děláme to po částech. Krémem pokryjeme rovnoměrně povrch moučníku, povrch posypeme nastrouhanou čokoládou. Necháme ztuhnout v chladnu nejlépe do druhého dne.

Poznámka:
Želatinový ztužovač lze také nahradit 4 plátky želatiny, s tou však nemám zkušenost. Moučník se dobře hodí na letní párty...

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".