Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vídeňská bábovka se špaldovou moukou
recept číslo: 2660
bakrup.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

2 skleničky moučkového cukru
1 vanilkový cukr
6 vajec
1 sklenička oleje
2 skleničky polohrubé mouky
1 sklenička špaldové mouky
1 sklenička mléka
1 prášek do pečiva
+ kandovaná citrónová kůra, kousky čokolády, ořechy
 

Postup

Cukr ušleháme se žloutky, vanilkovým cukrem a olejem do husté pěny. Přidáme obojí mouku promíchanou s práškem do pečiva, odražené mléko, promícháme a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Do hotového těsta můžeme přidat kandovanou kůru pokrájenou na kousky, čokoládu nebo ořechy. Dají se ale přidat třeba slunečnicová semínka nebo třeba čokoládové cereální mušličky.
Těsto vlijeme a rovnoměrně rozdělíme do formy na bábovku nebo na srnčí hřbet a pomalu pečeme v troubě při teplotě asi 180 st. C.

Poznámky:
Použijete-li špaldovou mouku, bábovka je na řezu mírně tmavší, má však výraznější chuť. Lze použít také jen polohrubou mouku.
Sklenička, která se tu používá pro odměření surovin má objem 1 decilitr (tedy 100 ml).
Volně dle knížky S Čirinou na cestách.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".