Postupujeme prakticky stejně jako u klasických kynutých buchet. Liší se pouze množství přidávaných tekutin, špaldová mouka více "pije".
Začínáme přípravou kvásku - droždí rozdrobíme do vlahého mléka se lžičkou cukru a necháme vzejít. Máslo rozpustíme a necháme zchladnou. Promícháme si obě mouky, cukr a špetku soli, přidáme žloutky, máslo a zbývající mléko a těsto vypracujeme do hladka. Buď vařečkou nebo v hnětači. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout.
Poté těsto rozdělíme na 24 stejně velkých dílků, z každého uválíme kuličku, roztáhneme ji na placku, přidáme lžičku tvarohové náplně, pár sušených brusinek, uzavřeme a zakulatíme. Naplněné buchty necháme ještě chvíli kynout. Zatím si v pekáči rozpustíme máslo, vyjmeme z trouby, necháme ochladit a postupně do něj vkládáme jednu buchtu za druhou. Každou potřeme máslem i po stranách, aby se neslepily. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova. Hotové můžeme pocukrovat. Nejlepší jsou ještě vlahé.
Poznámky:
Buchty podle tohoto receptu jsou trochu tmavší barvy (špaldová mouka, přírodní cukr), ale chuťově výborné. Místo mléka můžeme použít i sladkou smetanu, v tomto případě použijeme 40 g droždí.