Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Moje dršťková
(vde)
recept číslo: 2642
modrst.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g hovězích drštěk (předvařených)
1 mrkev
1 cibule
kousek pórku
3 stroužky česneku
2 lžíce sádla
3 lžíce hladké mouky
1 kostka Natur zeleninového bujonu
1 lžička mleté červené papriky
1 lžíce majoránky
mletý pepř
(zelená petrželka)
 

Postup

Základem této polévky jsou dršťky. V poslední době už se pomalu bojím napsat, že používám něco mraženého, ale je tomu tak. Použila jsem mražené a předvařené dršťky. Ušetřila jsem si tak spoustu práce s jejich promýváním, odstraňováním nečistot, proplachováním a dlouhým vařením. Prostě jsem je po rozmrazení povařila asi hodinu v osolené vodě, a když byly měkké, tak jsem je slila a propláchla.
Jako základ polévky jsem použila 1 kostku Natur zeleninového bujónu do 2,5 l osolené vody. Do vařícího vývaru jsem přidala jemně nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou očištěnou mrkev, jemně nakrájený asi 4 cm dlouhý kousek zelené části pórku. Ze sádla a mouky jsem připravila řídkou jíšku, do které jsem úplně na závěr přidala mletou papriku. Jíšku jsem zavařila do polévky. A pak už jen přidala rozmačkaný česnek a majoránku. Úplně nakonec do polévky přišly dříve uvařené dršťky, aby se v polévce prohřály. Kdo má rád, může přidat i nasekanou zelenou petrželku.
Poznámka:
Polévka je vydatná, tzv. svačinová. Netvrdím, že je to pravá česká dršťková, ale nám takto připravená chutná. Moc.

Názory čtenárů

takto jí připravuji též,a je to nejlepší polévka v evropě,ne-li ve světě.
jirka dne 23.2.2011 18:22:34
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".