Kvasnice rozdrobíme do misky a lžící jemně utřeme, až vznikne tekutá hmota. Takto připravené droždí přidáme k mouce, změklému máslu a cukru a z těchto surovin zpracujeme rukama těsto. Potom přidáme sladkou smetanu, ve které jsme předem rozmíchali tři žloutky a polovinu vanilkového cukru. Těsto dobře vypracujeme vařečkou, až je hladké a nelepí se na mísu.
Vyklopíme ho na pomoučený vál, rozválíme a vykrajujeme skleničkou kolečka na koláče. Prostředek kolečka lehce vytlačíme, vykrájená kolečka přikryjeme utěrkou a necháme asi 30 minut kynout.
Zatím si připravíme nádivku - na fotografii je tvarohová. Vykynuté koláčky na okrajích potřeme žloutkem, doprostřed dáme náplň a rozetřeme.
Pečeme v troubě rozehřáté asi na 180 st. C do růžova.
Volně podle Zlaté úsporné kuchařky Anuše Kejřové.
Poznámka:
Příprava tohoto kynutého těsta je rychlejší než u klasického těsta z droždí. Koláče jsou jemné, chutné. Nádivku můžete samozřejmě udělat jakoukoliv. K tomuto receptu jsou k dispozici fotografie celého postupu - listujte velkými fotografiemi.