O sobě
Zlatá úsporná kuchařka od této autorky byla vydána poprvé v roce 1926 a od té doby se dočkala 15 vydání. Zatím poslední vydání realizovalo nakladatelství Motto v roce 2009.
Anuše Kejřová byla majitelkou koncesované kuchařské školy, kterou založila v roce 1910 a kde také sama vyučovala. Vydala celou řadu kuchařek, jimiž se zapsala do dějin kulinářství a její recepty dnes patří k české klasice.
O vaření
Poznámky ke knize Zlatá úsporná kuchařka - Anuše Kejřová od autorky stránek Česká hospodyňka:
Zkouším vařit v dnešní době podle této již historické klasické české kuchařky. A vařit poctivě, pokud možno bez "výdobytků" dnešní doby. Sami uvidíte, zda se mi bude dařit. U receptů realizovaných dle této kuchařky budu uvádět v kolonce "autor" jméno Anuše. Původní recepty budu komentovat v místech, kde jsem se od nich odchýlila a případně vysvětlovat proč.