Dobře očištěné králičí hlavy a případně i králičí vnitřnosti vložíme do studené osolené vody, přidáme bobkový list, nové koření, obojí pepř a chilli papričku a zvolna vaříme, dokud není maso měkké.
Zatím si nakrájíme na kostičky cibuli a kořenovou zeleninu. Polévku procedíme a do vývaru vhodíme zeleninu, kterou uvaříme téměř do měkka. Mezitím si obereme maso z králičích hlav, nakrájíme na malé kousky a vrátíme do polévky. Připravíme si velmi světlou jíšku z másla a mouky a také ji zavaříme do polévky. Podle chuti polévku dosolíme a na talíři posypeme nasekanou zelenou petrželkou.
Poznámka:
Králičí hlavy dostávám od kolegyně, která zase občas dostane králíka, ale hlavy nechce. A protože správná hospodyně musí umět všechno, vařím i tuto polévku, kterou jsem podědila po babičce. Toto je však pikantnější varianta díky chilli papričce.