Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Polévka z kyselého zelí dle Anuše
recept číslo: 2632
zelnanu.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

150 g kysaného zelí
150 g brambor
125 ml kysané smetany
20 g hladké mouky
1 žloutek
20 g másla
mletá červená paprika
sůl
kmín
 

Postup

Kysané zelí propláchneme rychle ve studené vodě, vymačkáme a překrájíme na menší kousky. Přidáme kmín, sůl, zalijeme 1 litrem vody a uvaříme do měkka.
Zvlášť si uvaříme v osolené a okmínované vodě. oloupané a na kostky nakrájené brambory. Jakmile jsou měkké, zcedíme je a přidáme je do polévky. Nakonec do polévky zamícháme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali žloutek, mouku a rozpuštěné máslo. Polévku okořeníme mletou paprikou a podle potřeby dochutíme (dosolíme, okyselíme octem).
Volně podle Zlaté úsporné kuchařky Anuše Kejřové.
Poznámka:
Polévka je dobrá, ale trochu jiná než současné zelňačky, které se předhánějí v množství klobásek, do nich vložených.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".