Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na oleji orestujeme do zlatova. Na ni položíme osolené a opepřené maso, přidáme rajský protlak a mírně podlijeme zeleninovým vývarem. Přiklopíme poklicí a dusíme do měkka. Během dušení obracíme a podle potřeby podléváme vývarem.
Mrkev a celer očistíme a vcelku povaříme odděleně ve vodě (včetně hrášku). Po vyjmutí mrkev a celer nakrájíme na kostičky. Stejně nakrájíme i kyselé okurky.
Měkké maso vyjmeme z omáčky a udržujeme v teple. Šťávu zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a necháme provařit. Přilijeme šlehačku, promícháme a propasírujeme do druhé nádoby. Dochutíme citrónem, podle potřeby přisolíme a opepříme a nakonec vložíme do omáčky připravenou zeleninu. Maso nakrájíme na plátky, na talíři polijeme omáčkou. Jako přílohu použijeme například rýži nebo drobnější těstoviny.