Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Sekaný vepřový řízek s celerem
recept číslo: 2619
celkarb.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

800 g mletého vepřového masa
sůl
mletý pepř
2 vejce
2 lžíce mléka
2 lžíce hladké mouky
250 ml strouhaného celeru
olej na smažení
zakysaná smetana light
 

Postup

K mletému masu přidáme jemně nastrouhaný celer, rovnou lžičku soli, trochu mletého pepře, dvě vejce, dvě lžíce mléka a dvě lžíce hladké mouky. Vše dobře promícháme, nejlépe rukama a hmotu necháme v chladnu odležet alespoň hodinu, aby se všechny ingredience dobře propojily.
Potom tvoříme mokrýma rukama z hmoty malé řízečky (karbanátky) a smažíme je na oleji do zlatova. Můžeme doplnit jednoduchým dresinkem ze zakysané smetany, do které vmícháme lžičku naloženého křenu s jablky a lžíčku hořčice.
Další variantou je obalení "přírodních" řízečků v trojobalu.
Podáváme s bramborem nebo s pečivem. Jsou chutné i studené.
Poznámka:
Inspirace z knížky S Čirinou na cestách.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".