Rybu zvanou pangasius většinou koupíme ve zmraženém stavu, takže ji rozmrazíme a papírovým ubrouskem odstraníme přebytečnou vodu. Nevadí, pokud se trochu rozpadá, protože stejně budeme potřebovat menší kousky (asi jako maso do guláše). Rybí maso osolíme a posypeme kořením na ryby (asi 2 lžičky). Zmraženou zeleninu stačí nechat povolit, není nutné rozmrazovat úplně.
Pokračujeme přípravou kuskusu. Nasypeme ho do misky, přidáme k němu tři lžíce olivového oleje a promícháme vidličkou. V hrnci s větším dnem (nebo na hlubší pánvi) uvaříme 1/4 l osolené vody a jakmile se začne vařit, přidáme kuskus. Lehce promícháme a přiklopíme pokličkou. Tekutina se postupně vstřebá. Asi po 5 minutách přidáme kousek másla, promícháme a necháme ještě dalších pět minut pod pokličkou. Kuskus je hotový.
Na jiné pánvi si rozpálíme trochu oleje a orestujem na něm zeleninu, kterou přidáme k hotovému kuskusu. Na pánev dáme trochu nového oleje a orestujeme na tom kousky rybího masa. Opět přidáme ke kuskusu a je hotovo.
Buď můžeme zeleninu a maso s kuskusem opatrně promíchat a na talíř vytvarovat pomocí formy úhledný kopeček kuskusu nebo nemícháme a na talíř úhledně naservírujeme kuskus a na to zeleninu a masa.
Přidat můžeme kousek čerstvé zeleniny (rajčata, papriku apod.).
Poznámka:
Místo mražené zeleniny můžete použít čerstvou, fantazii se meze nekladou...