Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Oranžové řezy
(vde)
recept číslo: 2605
mrkan.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

3 vejce
1 konzerva ananasového komportu (500 g)
2 hrnky strouhané mrkve
1 hrnek moučkového cukru
2 hrnky polohrubé mouky
0,5 hrnku oleje
1 prášek do pečiva

Poleva:
200 g moučkového cukru
1 citrón
 

Postup

Mrkev očistíme a jemně nastrouháme. Z ananasu odcedíme šťávu a nasekáme ho na menší kousky (není to nezbytně nutné, ale řezy se pak lépe krájí). Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Postupně přiléváme olej a dále šleháme, až olej spotřebujeme.
Mouku promícháme s práškem do pečiva a přidáme k vaječné směsi. Přilijeme i šťávu z ananasového kompotu a přimícháme také nastrouhanou mrkev a nasekaný ananas. Těsto rozetřeme na plech vytřený tukem a vysypaný hrubou moukou. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C. Jakmile se začne oddělovat na okrajích od plechu, ozkoušíme ho špejlí, zda je propečený. Vyjmeme a necháme vychladnout.
Na polevu utřeme prosátý moučkový cukr s citrónovou šťávou. Třeme tak dlouho, až vznikne hustá a hladká poleva, kterou polijeme povrch moučníku a necháme zaschnout. Krájíme na řezy.
Poznámka:
Moučník je lehký, ovocný a voňavý.

Názory čtenárů

Dobrý den,pekla jsem již 2x a po druhé jsem dala polovinu cukru,polila čokoládovou polevou a kluci to "zblajzli" a litovali že toho není více. Děkuji za recept
Eva dne 20.2.2010 11:24:00
Dobrý den, upekla jsem, je to dobré, ale podle mne příliš sladké, v ananasovém kompotu je dost cukru. Příště dám méně cukru, snad se to neprojeví na kvalitě těsta. Proč se do těsta používá moučkový cukr?
Vladěna dne 11.2.2010 08:04:19
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".