Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Polévka z vepřového jazyka s kroupami
(vde)
recept číslo: 2604
jazyp.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 vepřový jazyk
100 g krup
50 g hrášku
1 malá mrkev
3 stroužky česneku
kousek pórku
mletý pepř
celý pepř
sůl
 

Postup

Vepřový jazyk vložíme do studené osolené vody se 4 kuličkami černého pepře, uvedeme do varu a zvolna vaříme, až maso změkne. Odděleně si uvaříme kroupy do měkka, zcedíme. Měkký vepřový jazyk vyjmeme z vývaru a opláchneme pod studenou vodou, aby se dobře loupal. Potom odstraníme hrubou kůži z povrchu jazyka a kosti u kořene jazyka. Maso nakrájíme na kousky a vrátíme do vývaru. Přidáme i pokrájenou zeleninu a kroupy, okořeníme mletým pepřem a asi 10 minut povaříme.
Na závěr přidáme nasekanou zelenou petrželku.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".