Kuřecí prsa opláchneme, osušíme, nakrájíme. Stejně tak játra, ze kterých ještě předem ostraníme kousky tuku a blanky. Nakrájené kuřecí maso posypeme grilovacím kořením, přidáme lžíci oleje, promícháme a necháme asi půl hodiny odležet v chladnu. Lžičku solamylu rozmícháme se dvěma lžícemi vody a potom přidáme k játrům a společně promícháme. Také necháme půlhodinku odležet. Zatím si očistíme a oloupeme cibuli, očistíme pórek a obojí nakrájíme. Není nutné úplně jemně, lepší jsou hrubší kousky.
Dáme si také vařit přílohu - já preferuji vařenou rýži, ale kdo chce, může použít třeba i brambory nebo hranolky.
Na velké pánvi si rozpálíme zbylý olej a nejdříve rychle orestujeme kousky kuřecího masa. Potom přidáme játra a rovněž orestujeme. Celkem ne více než 10 minut. Na závěr přidáme nakrájený pórek a cibuli, přilijeme sojovou omáčku a podle chuti opepříme. Promícháme a společně ještě asi 3 minuty prohříváme.
Játra musí zústat měkká a křehká. Příliš dlouhá příprava by je vysušila.
Poznámka:
Jde asi o 6 porcí.