Kachní prsa dáme den předem marinovat. Očistíme je, opláchneme a osušíme. Posolíme, opepříme a potřeme marinádou. Marinádu si připravíme z jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru (asi 2 lžíce) a olivového oleje.
Druhý den si oloupeme cibuli a nakrájíme na kolečka. Oloupeme i jablka a nakrájíme na silnější měsíčky. Cibuli vložíme na dno pekáče, na to položíme kachní prsa (masem dolů) a obložíme nakrájenými jablky. Podlijeme dvěma lžícemi vody a vložíme do trouby rozehřáté na 200 st. C. Není nutné více podlévat, kachní maso má dost tuku. Naopak, když se vypeče hodně tuku, odlijeme ho. Asi v polovině pečení prsa obrátíme, polijeme vypečeným tukeme a necháme dopéct do zlatova. Na závěr přilijeme černé pivo a necháme ještě chvíli v troubě. Pivo se krásně spojí se změklou cibulí a jablky (nebo spíše s jablkovým pyré). Kachní prsa naporcujeme a podáváme.
Lze použít klasickou přílohu - bramborový knedlík a červené zelí. Na fotografii je odlehčená příloha - šťouchané brambory a salát z červeného zelí (od firmy Efko).
Poznámka:
Zbytek černého piva chutě dopijeme. Pozor, maso se dost pečením zmenší. Jde o dvě velké nebo 3 menší porce. Prostě podle chuti.