Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Krtkův dort na plech
(vde)
recept číslo: 2596
krt.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Těsto:
320 g hladké mouky
180 g cukru moučka
3 vejce
3 lžíce kakaa
200 ml oleje
200 ml mléka
1 prášek do pečiva

Krém:
250 g tvarohu
2 kelímky zakysané smetany
1 smetana ke šlehání
100 g čokolády na vaření
1 vanilkový cukr
puding uvařený z 250 ml mléka a
1,5 pudinkového vanilkového prášku a 4 lžic cukru

4 banány
 

Postup

Nejdříve si připravíme pudink. Pudinkový prášek a cukr rozmícháme v části mléka a přilijeme do zbývajícího vařícího se mléka. Pilně mícháme do zhoustnutí. Pak odstavíme ze zdroje tepla a ještě chvíli mícháme, aby se neutvořil škraloup. Pudink necháme vychladnout.

Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Postupně k nim zašleháme olej, přimícháme i vlahé mléko. Prosátou mouku, prášek do pečiva a kakao promícháme a postupně přidáváme ke žloutkové směsi. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Nalijeme a rozetřeme na hlubší plech, který jsme vytřeli tukem a vysypali moukou. Pečeme v troubě předehřáté na 160 st. C po dobu asi 30 minut. Odzkoušíme vpíchnutím dřevěné špejle, porozujeme i okraje moučníku. Jakmile se trochu oddělují od plechu, moučník bývá hotový. Vyjmeme ho z trouby a necháme vychladnout.

Na krém ušleháme tvaroh se zakysanými smetanami a vanilkovým cukrem. Potom postupně po lžících přidáváme a zašleháváme pudink. Zvlášť ušleháme smetanu a potom jen lehce vmícháme. Čokoládu na vaření nastrouháme na hrubém struhadle a také lehce vmícháme.

Vychladlý moučník objedeme nožem asi 1 cm do hloubky a si 1 cm od okrajů. Vnitřní obdélník pak nakrájíme opět do hloubky 1 cm jako šachovnici a polévkovou lžící vydlabeme povrch moučníku. Poklademe půlkami banánů, na to rozetřeme polevu. Vydlabaný korpus rozdrobíme a drobky posypeme povrch moučníku. Přitiskneme. Moučník necháme přes noc v chladnu ztuhnout. Postup plnění moučníku je zdokumentován na fotografiích - dostanete se k nim z velké úvodní fotografie klikáním na tlačítko další na pravé straně velké fotografie.

Názory čtenárů

ja to delam bez pudinku,dam jenom stuzovac do slehacky,a stuhne.take zjuste jahody misto bananu .Renata
Renata dne 27.5.2012 07:42:44
je výborný a já jsem místo nastrouhané čokolády dala čokol.máček a je to dobré
Lenka dne 27.4.2011 15:51:04
Já jsem ho ještě nedělala, určitě vyzkouším, já uvařím 1 pudink s 400ml mléka, aby byl hustčí, je dodré , po uvaření dát pokličku, neutvoří se škraloup, občas zamíchat, tím mixerem potom-dobrý nápad!
Jarka dne 11.4.2011 11:44:06
V receptu je CHYBA!!! V ostatních receptech na tuto buchtu je 0,5 pudinkového prášku na 250 ml mléka!
K. Straková dne 9.3.2011 19:25:41
Moc dobré,jen bych dělala pudynk z 1 sáčku
Karolína Hustá dne 9.3.2011 18:59:20
Stačí i 3 hodiny, určitě bude jedlý. Nechat v chladnu přes noc, to je takové ustálené rčení, aby se dosáhlo ztuhnutí a rozležení moučníku.
vde dne 2.3.2011 13:23:44
Dobrý den, jen se chci zeptat jestli se tetno zákusek musí chladit přez noc nebo by stačily 2 - 3 hodiky?
Mňam ;D dne 2.3.2011 11:04:14

j dne 24.2.2011 20:43:46
Děkuju za fotky... Hned líp vím jak na to :)
Barbora Šulcová dne 12.11.2010 14:33:11
Tak tenhle Krtkův "plech" jak to nazval můj syn nemá chybu, a dokonce zbyde i na ostatní. Velmi dobré dík za nápad
Zdenka dne 10.11.2010 10:31:41
již po přečtení bylo jasné,že toje špatný poměr mléka a pudinku.tak jsem to upravila na 4dcl mléka a 3 dkg pudinku,jinak to mám vytvořené poprve a večer to ochutnáme.zdraví vlasta
vlasta dne 18.10.2010 15:01:44
Stačí ten pudink před zašleháním,ponorným mixérem rozmixovat.Pak je hladký.Dělám to tak už dlouho.Nemám ráda také ty kousky v pudinku.Zdravím.
Pavla Grossová dne 20.2.2010 10:40:02
Také jsem vyzkoušela a 1,5 pudingu na 250ml mleka je nesmysl.zkusila jsem dát 1 puding,ale také byly hrudky,tak budˇpul litru na 1 puding a nebo pul pudingu na 250ml.Jinak moc dobrý
Ivana Faltýnková dne 15.2.2010 09:59:27
Přidávám se k Petře a Zdeně. Také jsem dělala tento recept a pudink byl moc hustý, nešel dobře rozšlehat.
Ivana dne 13.2.2010 21:20:16
Zkousela,neni spatny jen recept bych upravila.Puding bud z pul litru mleka a nebo 1 sacek pudingu.Podle toho receptu se utvorila hruda ktera se nedala dobre rozslehat.
Petra dne 24.1.2010 19:59:27
Oprava - zůstaly!!! kousky
Zdena Vracová dne 24.1.2010 15:36:49
Moc dobré, jen bych dělala pudink z 1 sáčku. Šel těžko zašlehat, zůstali malé kousky.
Vrabcova Zdena dne 24.1.2010 15:30:41
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".