Nejdříve si připravíme pudink. Pudinkový prášek a cukr rozmícháme v části mléka a přilijeme do zbývajícího vařícího se mléka. Pilně mícháme do zhoustnutí. Pak odstavíme ze zdroje tepla a ještě chvíli mícháme, aby se neutvořil škraloup. Pudink necháme vychladnout.
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Postupně k nim zašleháme olej, přimícháme i vlahé mléko. Prosátou mouku, prášek do pečiva a kakao promícháme a postupně přidáváme ke žloutkové směsi. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Nalijeme a rozetřeme na hlubší plech, který jsme vytřeli tukem a vysypali moukou. Pečeme v troubě předehřáté na 160 st. C po dobu asi 30 minut. Odzkoušíme vpíchnutím dřevěné špejle, porozujeme i okraje moučníku. Jakmile se trochu oddělují od plechu, moučník bývá hotový. Vyjmeme ho z trouby a necháme vychladnout.
Na krém ušleháme tvaroh se zakysanými smetanami a vanilkovým cukrem. Potom postupně po lžících přidáváme a zašleháváme pudink. Zvlášť ušleháme smetanu a potom jen lehce vmícháme. Čokoládu na vaření nastrouháme na hrubém struhadle a také lehce vmícháme.
Vychladlý moučník objedeme nožem asi 1 cm do hloubky a si 1 cm od okrajů. Vnitřní obdélník pak nakrájíme opět do hloubky 1 cm jako šachovnici a polévkovou lžící vydlabeme povrch moučníku. Poklademe půlkami banánů, na to rozetřeme polevu. Vydlabaný korpus rozdrobíme a drobky posypeme povrch moučníku. Přitiskneme. Moučník necháme přes noc v chladnu ztuhnout. Postup plnění moučníku je zdokumentován na fotografiích - dostanete se k nim z velké úvodní fotografie klikáním na tlačítko další na pravé straně velké fotografie.