Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Krokety z pangase
(vde)
recept číslo: 2579
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g pangasia
50 g cibule
80 g másla
2 vejce
250 g uvařených brambor
100 ml mléka
1 citrón
strouhanka
olej
majoránka
petrželka
mletý pepř
sůl
 

Postup

Pangase rozmrazíme, ubrouskem odsajeme přebytečnou tekutinu. Na pánvi rozpustíme polovinu másla, přidáme na jemné kostičky nakrájenou cibuli a jakmile zpění, přidáme na větší kusy nakrájené rybí maso. Asi 5 minut společně podusíme a necháme zchladnout.
Zatím prolisujeme brambory, osolíme je, opepříme, přidáme majoránku, nasekanou zelenou petrželku, zbytek másla, jedno vejce, nastrouhanou citrónovou kůru a mléko. Dušené rybí maso pokapeme citrónovou šťávou a rozmačkáme vidličkou. Přidáme k bramborové směsi a dobře promícháme.
Z masa formujeme podlouhlé krokety, které obalíme v rozšlehaném vajíčku a ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji (třeba i ve fritovacím hrnci). Můžeme podávat například s bramborovou kaší jako hlavní jídlo. Lze ale také použít jako součást studeného bufetu.
Poznámka:
Místo pangase můžeme použít i rybí filé.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".