Přípravu tortil jsem si usnadnila tím, že jsem je koupila hotové. I u nás se prodává více druhů - zvolila jsem pro svůj pokus kukuřičné.
Začínáme přípravou zeleniny - vše očistíme a nakrájíme. Můžeme použít různé kombinace, vhodné je doplnění zeleniny listovým salátem. Do zakysané smetany vmícháme sůl a pepř nebo koření, které budeme používat na maso.
Maso pokrájíme na kousky, posypeme kořením (nemusí být nutně grilovací, použijte své oblíbené), přidáme pokrájené chilli papričky a vše orestujeme.
Tortily je třeba ohřát - návod na obalu radí mikrovlnnou troubu (cca 1 minutu) nebo klasickou troubu (200 st. cca 1 minutu). Ale mně se nejlépe osvědčilo jejich ohřátí nad párou. Jsou pak vláčnější a náplň jde do nich lépe zavinout.
Na teplou tortilu navršíme trochu opečeného kuřecího masa, nakrájenou zeleninu a zakapeme zakysanou smetanou. Tortilu zavineme, úzký konec můžeme zabalit do papírového ubrousku. Hned podáváme.
Poznámka:
Pokud toužíte péct i tortily doma, recept najdete např. na stránkách www.brydova.cz