Všechny suché přísady (včetně prášku do pečiva) promícháme. Přidáme mléko, olej, celá vejce a umícháme hladké světlé těsto. To nalijeme na plech vytřený tukem a vysypaný hrubou moukou. Posypeme ovocem a drobenkou. Pokud máme větší druhy ovoce, pokrájíme ho. Používáme-li mražené ovoce, nerozmrazujeme ho. Na fotografii jsou použité na kostičky nakrájené broskve, červený rybíz a borůvky.
Drobenku si připravíme promnutím uvedených surovin.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 st. C dokud nezačnou hnědnout okraje.
Po vychladnutí krájíme na řezy.
Poznámka:
A proč moučník "pohoda"? Suroviny na něj můžete najít skoro vždycky doma, nemusíte vážit ani špinit spousty nádobí - stačí miska a jeden hrníček. A pokud jste pilné hospodyňky se zahrádkou, najdete zmražené ovoce ve svém mrazícím boxu.