Hermelíny rozkrojíme na dvě stejně silná kola a mezi ně vložíme plátek salámu (je docela šikovné, když je průměr salámu i sýra stejný). Spojíme párátky a obalíme v trojobalu (nejdříve v hladké mouce, potom v rozšlehaném vajíčku se špetkou soli a nakonec ve strouhance). Osmažíme ve vyšší vrstvě oleje.
Potom si připravíme omáčku - k zakysané smetaně přidáme sůl, mletý pepř, lžičku plnotučné hořčice, nasekanou cibulku, na kostičky nakrájenou okurku a nasekanou zelenou petrželku. Promícháme. Sladkokyselou okurku můžeme nahradit nakládanými houbami.
Sýr podáváme s omáčkou, doplníme listem hlávkového salátu či jinou sezónní zeleninou.
Na fotografii je hermelím v těstíčku (hladká mouka + vajíčko) - strouhanka došla.