Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Salát z červeného zelí s jablky
(vde)
recept číslo: 2550
saceze.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1/2 hlávky červeného zelí
4-6 jablek
2 lžíce jablečného octa
2 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
mletý pepř
2 lžíce rozinek
 

Postup

Červené zelí nakrájíme nebo nakrouháme na nudličky. Asi dvě až 3 minuty ho spaříme v horké vodě, vyjmeme, necháme okapat a vychladnout.
Zatím si propláchneme rozinky, oloupeme a vykrájíme jablka a nakrájíme je na kostičky.
Smáícháme ocet, olej, sůl a pepř, zálivku nalijeme na zelí a dobře promícháme. Potom přidáme nakrájená jablka a rozinky a ještě jednou zlehka zamícháme. Salát je lepší nechat odležet v chladnu. Přikrytý potravinářskou fólií vydrží v ledničce třeba dva dny. Můžeme ho používat jako přílohu k jídlu, ale přidáme-li třeba tousty, tak i jako lehkou dietní večeři.

Názory čtenárů

Bude-li v salátu křen tak v ledničce vydrží třeba 14 dní
Paták dne 22.6.2011 19:20:12
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".